XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia, Balatonfüred, Flamingó Wellness Hotel, 2015. szept. 16-18.

XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia - Balatonfüred, Flamingó Wellness Hotel

A konferenciával kapcsolatos információk, szállás foglalás, absztrakt beküldési határidő, jelentkezés elérhetőek a konferencia hivatalos weboldalán, ide kattintva.

A konferencia helye: Flamingó Wellness Hotel**** Balatonfüred, Széchenyi utca 16., www.flamingohotel.hu

A konferencia ideje: 2015. szeptember 16-18. (szerda-péntek)

Fővédnök: DR. ZOMBOR GÁBOR, egészségügyért felelős államtitkár


Kedves Kollégák! Kedves Érdeklődő!

Hagyományainkat megtartva Szövetségeink igyekeznek figyelni tagjaink elvárására, véleményére, ezért folytatjuk programjaink, működésünk megújítását. A konferencia szinvonalát 2 éve emelte a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség a Medicina 2000 Előadói Díj megalapításával, amelyhez tavaly csatlakozott a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara előadói díja is. Ezek a díjak megpezsdítették minden blokkunk előadóit, de az elnökség odafigyelését is. Szintén 2 éve nyújtunk részvételi támogatást tagjainknak, hogy mind többen tudjanak eljutni konferenciánkra. A tavalyi évtől a Medicina 2000 rendszeres jogszabályfigyelést biztosít tagjainak, s fejlesztettük sajtó megjelenésünket, amelyet 2015-ben még magasabb szintre kívánunk emelni.

Idei nagy újdonságunk, hogy konferenciánkat – hallgatva egyesek javaslatára, felvállalva az esetleges nemtetszést is, - a „Nagy Testvér” Magyar Kórházszövetség példája alapján szerda-péntek periódusra szervezzük a korábbi csütörtök-szombat helyett. Reméljük sikerül elnyerni a résztvevők többségének tetszését, tudva hogy minden kedves részvevő elvárásait úgysem lehet egyszerre kiszolgálni.

A változások után most arról, ami nem módosult! Küldetésünk nem változott: továbbra is szeretnénk fórumot biztosítani a járóbeteg szakellátás szabályozói környezetét, intézményi menedzsmentjét és szakmai újdonságait érintő témákban mind szakdolgozói, szakorvosi és intézményvezetői szinteken, demonstrálva, hogy teamként tudunk jól megfelelni a környezet, a változó demográfia és morbiditás keltette kihívásoknak. Célunk továbbra is az, hogy konferenciáink előadásai a járóbeteg szakellátás fejlesztését támogassák. Főként olyan, átfogó, általános jellegű előadásokat várunk, amelyek a járóbeteg szakellátás, egynapos ellátás szervezésével, minőségének, megfelelőségével, javításával foglalkoznak. Idei konferenciánk előadás témáival is keressük a kapcsolatot az ellátórendszer többi szereplőjével: egészségszervezés, alapellátás, sürgősségi ellátás, egynapos sebészeti és kúraszerű ellátások itthon és külföldön egyaránt.

Konferenciánkat a következő témák köré tervezzük felépíteni:

Főleg a fenti, - de egyéb más témákban is, - várjuk az előadóink jelentkezését. A jelentkezők számára tájékoztató készült, segítendő a felkészülést. Célunk, hogy tartalmas, és mindnyájunk által hasznosítható gyakorlati tudást adó konferenciát szervezzünk.

Bugarszki Miklós, MÁE elnök

Dr. Balogh Zoltán, MESZK elnök

Dr. Lehoczky Péter, Medicina 2000 elnök

A konferenciával kapcsolatos információk, szállás foglalás, absztrakt beküldési határidő, jelentkezés elérhetőek a konferencia hivatalos weboldalán, ide kattintva.