• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

A TENS kezelésekről

Készült: 2015. március 27. péntek Módosítás: 2015. március 27. péntek

Egyesületünket az utóbbi időben sokan keresték meg a TENS kezelések alkalmazásával kapcsolatban, ami arra sarkallt minket, hogy egy kicsit mélyebben tekintsünk (ismét) az elméleti ismeretekbe és a külföldön megjelent szakirodalomba.

TENS kezelések

Kaptunk egy előadásanyagot, mely az interneten is megjelent, de angolul. Egy orvos munkatársunk fordította le magyarra (a helyesírási hibákért elnézést kérünk), de akit érdekel, s nem tud angolul, legalább el tudja olvasni.

Az anyag innen tölthető le >>

S ezen kívül, nem tudom hányan ismerik dr. Bíró István: A fájdalom és a TENS (Medicina 1999) című egyik legjobb összefoglaló művét, de még ennek ismeretével is bővíthetjük, stabilizálhatjuk ismereteinket.

Ajánlani tudom mindenkinek, s aki teheti és hozzá tud jutni, vegye meg.

Point Clark, Ontario, Canada, 2015.03.26.

Üdvözlettel: Duhaj Piroska