• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.
Készült: 2015. március 27. péntek

Rend és a rendterápia

A természetgyógyászat és a fizioterápia kapcsolatáról (mi a közös/az ugyanaz/ és mi a más) gondolkodva, jutott eszembe a rend és a rendterápia. Elkezdtem barangolni a neten és találtam is errõl egy kis információt, amit szeretnék megosztani a honlaplátogatókkal.

A fizioterápia témakörébe, módszereibe ez nem tartozik bele, sajnos, pedig akár taníthatnák is.

Üdvözlettel: Duhaj Piroska

Rend és a rendterápia, napóra a természetes életvitel

A napóra a természetes életvitel szimbóluma. A modern kronobiológia tudománya igazolja, hogy nem marad büntetlenül, ha elszakadunk a természetes ritmusoktól.

Rendterápia

Egészség ingyen

"Rendterápiáért" valószínűleg senki nem keres fel sem orvost, sem természetgyógyászt, pedig minden holisztikus kezelés alapját ez alkotja. A rendterápia valóban szinte minden betegségben segít - és bár semmibe sem kerül, mégis nagyon sok ráfordítást igényel.

Az élet ritmus, s szerveinknek is bizonyos napi ritmusra van szükségük. Fontos a rendszeresség, az egészségesebb életvitel. Az ezt megalapozó rendterápia sok panasz és betegség esetében segít. Persze általában kevés azt tanácsolni például egy magas vérnyomásban szenvedőnek, hogy csökkentse a stressz-szintjét. A tanácsoknak, javaslatoknak ennél konkrétabbnak kell lenniük. A stresszt mérsékelje a páciens úgy, hogy elhagyja a kávét, az alkoholt - és természetesen felhagy a dohányzással! A kikényszerített feszültség (koffein) és a kikényszerített ellazulás (alkohol) elnyomja a szervezet teljesítménygörbéjét, bioritmusát, ám ezektől megszabadulva az egyén megtapasztalhatja saját határait, tudatosabban éli meg a fáradtságot és enged pihenési igényének. Az alkoholmegvonás sok magas vérnyomásban szenvedőnél már önmagában enyhe vérnyomáscsökkenést eredményez.

A teljes cikk itt olvasható >>

Forrás: http://tgy-magazin.hu