• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.
Készült: 2013. szeptember 03. kedd
Elektroterápia és elektrokozmetika

Egészség és szépség, ugyanazon módszerek használata hasonló technikával (hasonló v. ugyanolyan eszközzel), más-más célból.

Elektroterápia

1/ DIREKT ELEKTROTERÁPIA:
az elektromos áram közvetlen használata pl.: iontoforézis

2/ INDIREKT ELEKTROTERÁPIA: elektromos árammal létrehozott egyéb hatások pl.: UH kezelés

IONTOFORÉZIS KEZELÉS /dióhéjban a lényegéről/


A KEZELÉS LÉNYEGE /terápiás szempontból/: gyógyszer transcutan (bőrön keresztül) alkalmazása konstans galvánáram segítségével. Kombinált elektroterápiás kezelésnek is nevezhetjük, mert a galvánáram és a gyógyszer egyidejűleg kifejti hatását.

HATÁSAI:
galvánáram hatásai/fájdalomcsillapító, sejtanyagcsere-fokozó, értágító és a motoros idegek ingerlékenységét növeli/+gyógyszerkészítmény hatása.

A KEZELÉS LÉNYEGE /kozmetikai szempontból/: eljárás, amellyel egyenáram segítségével hatóanyagionokat juttatunk be a bőr mélyebb rétegeibe.

HATÁS: galvánáram hatásai /ld.előzőt/+gyógyszer/hatóanyagion hatása.
 
A TELJES cikk letölthető innen:
Szerkesztette:
Papadimitropuloszné D.Piroska fiz.

Forrás: felhasznált irodalom a dokumentumokban