Még tart a farsangi időszak, valamelyik tartalmasabb leves után, második fogásként, el lehet készíteni a szalagos fánkot. |
Búsójárás MohácsonMohács, 2013. február 7-12.Farsangkor újra felhúzzák rémisztő maskarájukat a busók, hogy elűzzék a telet. Az álarcos, alakoskodó fesztivál Kisfarsangtól Húshagyókeddig tart. Ez idő alatt a mohácsiak báránybőrbe bújt szörnyekké válnak, és erre biztatják az ide érkező idegeneket is... részletek >> |
És persze nem maradhat ki a farsang egyik jellegzetes édessége ...
A szalagos fánkKönnyű, és semmihez sem hasonlítható finomság. Nem hiába, hogy farsangtól függetlenül, sokan egész évben szívesen készítik és fogyasztják.
A jól elkészített farsangi fánk könnyű, szalag van a derekán és egy lyuk a közepében, ahova házi készítésű barack lekvárt lehet tenni (persze mást is, de ez a hozzá legjobban illő). A fánk készítés rejtelmei >> |
>>Farsangi fánk Többféle fánk van (pl. csöröge vagy forgácsfánk, cseh fánk vagy dalkedli, a négerfánk vagy egérke is ismert), de közülük a farsangi fánk elkészítése igényel legnagyobb odafigyelést és körültekintést. A teljes cikk itt olvasható: www.haztartas-ma.hu
>>Fánk + öntet, a fánk puding és almatöltelékkel, az öntet gyömbéres- mézes Egy békés napon, mikor nem zavart senki és semmi, belevágtam!! A langyos tejben megfuttattam az élesztőt 2 ek cukorral. Mikor már jó habos volt, hozzáöntöttem a szintén langyos lisztet, az olvadt margarint, a tojást, pici sót és kidagasztottam. Letakarva kelesztettem míg duplájára nőtt. A teljes cikk itt olvasható: annifakanala.blogspot.com
|