• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.
Készült: 2009. január 29. csütörtök
Vízterápia egészségünk szolgálatában


A párizsi Nemzetközi Spa kiállításon 2005-ben és 2006-ban is innovációs díjat nyert Dermalife SPA Jet a víz erejével nyújt segítséget a fáradt, "kihasznált" testünknek.

A rohanó világ által ránk kényszerített stresszes életmódunk és táplálkozási szokásaink ellen fellázadó szervezetünk jobb teljesítménnyel, nyugodtabb reakciókkal, javuló közérzettel hálálja meg az alvászavarokkal szemben is hatásos méregtelenítő kezeléseket.

víz terápiaA fájdalom enyhítésére is alkalmas "selyemgubóra" emlékeztető, a nap természetes elemeit magában foglaló "élménykapszulában" töltött idő tökéletes kikapcsolódást garantál.

Ezzel ez az élménykapszula lett a világszerte legkeresettebb és legsikeresebb, minden igényt kielégítő hidroterápiás kabinja.

A legmodernebb tudományos fejlesztések, az ősi terápiás kezelések, valamint a víz erejének ötvözete az, amitől ennyire különleges élményben lehet része mindenkinek, aki kipróbálja a Spa Jet-et.


Trópusi esőre emlékeztető, vagy 22 Vichy zuhanyrózsából érkező, egyéni ízlés szerint változtatható hőmérsékletű és intenzitású vízsugár okozta élmény között választhatunk.
 
Az oxigénbevitelre és a vérkeringésre gyakorolt jótékony hatásuk a szervezetünk salaktalanítása mellett bőrünk hidratálását is garantálja, ezen kívül:
  • enyhíti a légzőszervi megbetegedések tüneteit,
  • élénkíti a szív- és érrendszert,
  • rugalmasabbá teszi a bőrt, megelőzi a cellulitisz kialakulását,
  • a pórusok tágításával pedig serkenti a méregtelenítést.
A vibrációs masszázsnál gyors rezgések stimulálják a vérkeringést és az izommozgás területeit. Olyan, mintha tenyérrel a test különböző területeit paskolgatással serkentenénk jobb vérellátásra, lazításra. A vérellátás javítása pedig fokozza a terület oxigénellátását. A vibráció segít a tudatalatti stresszes állapot megszüntetésében, így lazábbá válik az izomzat. 
 
víz terápia
 
Ajándékozza meg magát ezzel az élménnyel!

A száraz meleggel ellentétben intenzívebben növeli a test hőmérsékletét. A gőz hatására a test hőmérséklete 10-15 perc alatt éri el a 38,3-39,4C fokot. Ehhez az érzéshez nem kell Borneora utaznia. Egyszerűen sétáljon be a Borneo Spa Club-ba, az Oktogonnál és kérjen Dermalife Spa Jet kezelést. Ugyanazt az érzést fogja tapasztalni, mintha a világ másik végén pihenné ki a hétköznapok fáradalmait.

A jáde-köves masszázságy az ősi keleti gyógyászat eszköze. A féldrágakőként is ismert jádekő évszázadok óta használt a kínai gyógyászatban. A kő által kibocsájtott, az ember testével megegyező rezgések testünkbe jutva - a masszírozás élményén túl - erősítik immunrendszerünket és stimulálják belső energiáinkat. A közelgő influenzajárvány hírét hallva, erre most különösen szükségünk lehet.

A teljes cikk olvasható az , egyperces.hu-n !